Lucht kan op talloze manieren uw gebouw of woning binnendringen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spleten in wanden of verouderde isolatie en dakbedekking in het dak. Dat is zonde, want dit leidt tot ongewenste zaken zoals warmteverlies, vochtproblemen en schimmelvorming. Luchtdicht bouwen is hiervoor de ideale oplossing.
Heeft uw platte dak nieuwe dakbedekking nodig? Dan weet u na het lezen van onze blogartikelen dat EPDM een uitstekende keuze is. In sommige gevallen kan het echter ook nodig zijn om uw dak (opnieuw) te isoleren. Hieronder zetten we drie verschillende soorten platte daken op een rijtje en leggen we uit wat de voordelen en nadelen zijn.
Als u nieuwe dakbedekking aanschaft, wilt u natuurlijk dat uw dak zo lang mogelijk meegaat. Daarnaast heeft u liefst zo min mogelijk omkijken naar het onderhoud ervan. Het zijn voordelen die zowel EPDM als groendaken bieden. Dus waarom zou u beide elementen niet combineren? Zo bent u verzekerd van een dak met een zeer lange levensduur en een prachtige, groene uitstraling.
EPDM folie staat bekend om zijn veelzijdigheid en brede scala toepassingsmogelijkheden. Van daken tot goten en van gevels tot vijvers; het materiaal is vanwege zijn specifieke product eigenschappen geschikt als bekleding voor tal van objecten en gebouwen. In dit artikel bespreken we de specifieke voordelen van het type folie dat wij leveren.
EPDM rubber wordt veelgeroemd om zijn veelzijdigheid. Bekende materiaaleigenschappen zijn onder meer waterdichtheid, luchtdichtheid, onderhoudsvriendelijkheid en duurzaamheid. Dat klinkt dus als de ideale dakbedekking. En dat is het ook! In dit artikel gaan we nader in op de belangrijkste eigenschappen en de voordelen in het dagelijks gebruik.
EPDM online bestellen, hoe gaat dat in zijn werk.? EPDM XL is de specialist in professionele EPDM dakbedekking, EPDM stroken en EPDM folie. Wanneer uw dak of uw dakgoot lekkage vertoond bent u bij ons aan het juiste adres. Drie weken wachten op EPDM dakbedekking op maat in de bouwmarkt is misschien heel normaal, maar bij EPDM XL niet!
EPDM XL verkoopt oersterke EPDM dakbedekking van maar liefst 1,30mm dik die elke storm de baas is. Een goed EPDM dak is namelijk bestendig tegen elk weertype en de zwaarste stormen. Maar elk dak is toch stormbestendig zou je denken. Niets is echter minder waar. Het komt helaas nog teveel voor dat volledige daken wegwaaien door verkeerd en onjuist materiaalgebruik.
EPDM rubber folie is een hightech synthetisch rubber en staat voor Ethyleen – Propyleen – Dieen Monomeer. EPDM vind zijn oorsprong in het Midden Oosten. Eind jaren 50 zochten ze een product dat bestand was tegen zeer grote temperatuurveranderingen. Het materiaal dienden bestand te zijn tegen UV straling, niet te verouderen of te verweken en flexibel te zijn. Het moest verschillen in temperatuur van - 75 tot + 125 graden kunnen overbruggen. EPDM was dé uitvinding.
Dakbedekking voor het platte dak kopen? Vroeger was er niet veel keuze wat betreft dakbedekking voor het platte dak. Het werd al gauw een mastiek, bitumen of pvc dak. Op zich geen probleem, maar het leverde ook meteen enkele beperkingen op. De levensduur van deze platte daken was namelijk vrij beperkt. Een bijkomend nadeel was ook het feit dat er altijd een dakdekker, installateur of andere specialist aan te pas moest komen om uw platte dak weer te voorzien van een nieuwe dakbedekking. Dergelijke klussen waren namelijk niet eenvoudig zelf te doen. Hier is verandering in gekomen sinds de komst van de EPDM dakbedekking. EPDM dakbedekking gaat namelijk niet alleen erg lang mee, maar is als dakbedekking voor uw platte dak ook erg geschikt en eenvoudig zelf te installeren.